Jeugdorkest

Het Jeugdorkest 

Zoals al vaker benoemd is de jeugd voor een muziekvereniging erg belangrijk. Daarom zijn we er ook trots op om een jeugdorkest te hebben bij de AOV. 

In 1989 kreeg de AOV haar eigen jeugdorkest. Dit kwam doordat de AOV zich had aangesloten bij de muziekschool in Winterswijk. Hierdoor is het ledenaantal enorm gegroeid. De kinderen leren bij het jeugdorkest samen te spelen en naar elkaar te luisteren. Het is een voorloper op het ‘grote orkest’, de harmonie.

Joop Eerden heeft het jeugdorkest een tijd geleid, maar kon dit door werkzaamheden niet voortzetten. Mark Golub heeft het toen een tijd gedaan en daarna heeft Rinus Wagener het stokje overgenomen. Vanaf vorig jaar heeft Luuk Meinders het jeugdorkest onder zijn leiding. Vanaf 2011 heeft Diane Eising het overgenomen van Luuk Meinders.

Zoals in alle orkesten is het ledenaantal fluctuerend. Bij het jeugdorkest is dit ook het geval. Helaas is het ledenaantal van het jeugdorkest de laatste jaren ook wel wat geslonken. Dit is waarschijnlijk te wijten aan de drukke bezigheden van de kinderen, maar ook door het imago van muziek maken. We willen dit met behulp van de cursus Muziek Maak Je Zelf ondervangen en proberen de kinderen hierdoor enthousiast te maken.

De huidige leden van het jeugdorkest zijn erg enthousiast en je ziet ze met sprongen vooruit gaan. Maar het belangrijkste is dat ze het leuk vinden. Het is altijd een gezellige boel en er wordt veel gelachen.

Nieuwe leden zijn altijd welkom! Lijkt jou dit ook leuk? Mail dan naar info@aovaalten.nl!