Percussionband

Percussionband AOV 

Sinds 1964 is er een drumband aan de vereniging verbonden. Het stond toen onder leiding van het eigen lid, de heer B.J.G. Aversteeg. In 1973 werd de heer G. Bruntink zijn opvolger en in 1977 de heer H. Spee. 

Na het vertrek van de heer Spee in 1984 werd er enkele maanden gezocht naar een nieuwe instructeur. Deze werd gevonden in de persoon van de heer P. Teunissen. Deze is tot nu toe nog steeds verbonden aan de percussionband van de AOV.

Vanaf die tijd ging het bergop met de drumband. Op het eerste concours van 1988 werd er weliswaar nog een tweede prijs behaald, maar sindsdien niet meer. Op het concours in Weerselo werden er zoveel punten bij elkaar gespeeld dat men promoveerde en het erediploma behaalde voor het hoogste aantal punten in de derde divisie in 1989. Dit gaf recht op deelname aan het NK in Barneveld. Hier behaalden ze ook het Nederlands Kampioenschap. Uitkomend in de 2e divisie werd er in 1991 deelgenomen aan een podiumconcours in Winschoten. Ook hier werd een eerste prijs met promotie naar de eerste divisie behaald en een erediploma voor de tweede divisie. Ook dit gaf weer recht om deel te nemen aan het NK in Arnhem. Hier werd een zeer verdienstelijke eerste prijs behaald. Vanaf die tijd heeft men besloten om door te gaan als percussionband; dit houdt in dat de band zich meer op concertwerken gaat richten.

Deze werken zijn zowel muzikaal, als technisch van een hoger niveau. Dit levert voor de band weer een grotere muzikale uitdaging, omdat de trommel in deze nummers op een gelijkwaardig niveau staat als de andere percussie-instrumenten, zoals de bongo’s, de pauken, de conga’s, de triangel enzovoorts. 

De percussionband van de AOV bestaat nu uit 11 leden en een instructeur uiteraard. Op dit moment zijn er ook een aantal leerlingen in opleiding. Deze opleiding wordt gedaan door muzikaal leider Bob Uffink

Nieuwe leden zijn altijd welkom. Om op een goed niveau te kunnen blijven spelen hebben we veel slagwerkers nodig. Of je nou jong of oud bent, je bent altijd welkom. Kom gerust een keer kijken of mail naar info@aovaalten.nl.